روز گذشته شاخص کل بازار سهام رشدی ۴۷۷۸ واحدی را تجربه کرد که بیشترین افزایش در چهار ماه اخیر محسوب میشود. رشد نرخ ارز در بازار آزاد و رونق قیمت کالاهای پایه در بازارهای جهانی و بورس کالا سوخت اصلی سهام در مسیر صعودی بودند.
بورس تهران در اولین روز اسفند با رشد بیش از ۲ هزار واحدی همراه شد. تحرک مثبت حقیقی ها در سمت خرید به گونه ای بود که حجم معاملات از مرز ۱.۵ میلیارد سهم عبور کرد. رشد قیمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی و رونق معاملات فلزات در بورس کالای ایران امروز نقش بسزایی در رشد شاخص کل داشتند.
با وجود کاهش نوسانات بازارهای سهام در جهان از ابتدای سال جاری، اغلب معاملهگران به این آرامش خوش بین نیستند و نوساناتی با امواج بزرگتر را برای ادامه سال جاری میلادی پیش بینی می کنند.
ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی به بیش از ۳۳۸ میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و ۸۹ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۱۱۰ هزار و ۴۹۱ نوبت داد و ستد بود.
بورس اوراق بهادار تهران روز یکشنبه معاملاتی ضعیف و با حجم کم را به نمایش گذاشت. بازار سهام روز یکشنبه با توجه به تعطیلی روز دوشنبه شاهد حضور کمرنگ معاملهگران بود که این مساله موجب شد تا بازار با شرایط ضعیف و به دور از نوسان قابل توجه مواجه و شاخص کل با افت ۶۷واحدی روبهرو شود. شاخص کل هموزن اما با رشد ۳/ ۰ درصدی روز یکشنبه را به پایان رساند.
تازهترین اطلاعات دریافتی از بانک مرکزی حاکی است، ارزش معاملات سهام در بورس تهران در پایان پاییز امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد نزدیک به ۱۸۵ درصدی روبهرو بوده است.
روز گذشته، شاخص فرابورس ایران همگام با کاهش فشار فروش در شمار زیادی از نمادهای بزرگ گام در مسیری صعودی گذاشت و در پایان معاملات بیش از ۷/ ۰ درصد به آن افزوده شد. به این ترتیب آیفکس از کمترین مقدار خود در بهمن ماه فاصله گرفت و به ارتفاع ۱۹۲۳ واحد دست یافت.
آخرین جزئیات از سهام شناور آزاد شرکتهای پذیرفتهشده در فرابورس در حالی منتشر شد که این آمار بیانگر قابلیت معامله تنها ۱۵درصد از سهام این شرکتها بهعنوان سهام شناور آزاد در بازار است.
شاخص کل بورس تهران دومین هفته بهمن ماه را نیز با ثبت افت ۶/ ۱ درصدی پشت سر گذاشت. در این هفته اما خالص جریان نقدینگی به نام معاملهگران حقیقی بازار رقم خورد.
رویه قیمتی سهام در ماههای اخیر چندان به کام تحلیلگرانی که معیار ارزندگی سهام را سودآوری باکیفیت میدانند، نبود. طی این مدت بیشترین منفعت برای افرادی به دست آمده است که معیارهای ساختگی ارزندگی را مبنای معاملات خود قرار دادهاند.
بورس تهران در حالی نخستین ماه زمستان را با ثبت بازدهی مناسب در محدوده ۶درصدی به پایان برد که در این ماه بررسی عملکرد کارگزاران بورس نیز درخشان بود. ایجاد رونق نسبی در شرایط کلی بازار سهام و همچنین تکلیف سازمان بورس به صندوقهای بزرگ برای ورود ۵درصد از پرتفوی خود به بازار سهام از جمله مهمترین دلایل در رشد معاملات دیماه این نهادهای مالی بود.
شاخص کل بورس تهران در حالی معاملات روز گذشته خود را با افت ۱۶۸۰ واحدی به پایان رساند که عمده نمادهای خودرویی و بانکی، در محدوده مثبت قیمت نوسان کردند. در این روز نمادهایی که انتظار افزایش سرمایه از تجدید ارزیابیها را میکشند، بیشترین توجه را به سمت خود جلب کرده و صفهای خرید سنگینی را تجربه کردند.
بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد حرکت بورس بر مدار شرکتهای کوچک بود و شاخص هموزن (با اثرگذاری یکسان نمادها) توانست رشد ۶/ ۰ درصدی را به ثبت برساند. به این ترتیب طی معاملات دیروز بازار سهام، با توجه به افت قیمت نمادهای بزرگ، شاخص کل در مسیر نزولی گام برداشت و با کاهش ۴۶۳ واحدی به رقم ۱۶۲ هزار و ۴۷۸ واحد رسید.
نگاهی به وضعیت نماد معاملاتی شرکتهای حاضر در بورس تهران تا پایان آذرماه نشان میدهد تنها ۴/ ۱۷ درصد از سهام این شرکتها بهعنوان سهام شناور آزاد در این بازار شناسایی شده و قابلیت معامله در بازار سهام را دارند. به عبارت دیگر حدود ۸۳ درصد از سهام بورسی در اختیار مالکان عمده است که با اهداف مدیریتی نگهداری میشود. در این میان صنایع کوچک ...